ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το ταξίδι του Έλληνα...

Το ταξίδι....
....αυτό, ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Αν ζητάτε βέβαια από που είναι η αρχή του, έχει κι αυτό απαντηθεί, αλλά εδώ σήμερα δεν θα ασχοληθούμε μ’ αυτό, διότι θα μπλέξουμε με υπερβατικά θέματα. Μας ενδιαφέρει το ταξίδι του Έλληνα.

Μια περιπετειώδης διαδρομή χαράχθηκε και τα ίχνη ακόμα και σήμερα είναι τόσο καλά διατηρημένα, που καμία φαντασία, όσον δημιουργική κι αν είναι, δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Στον αντίλογο θα ακούσουμε ότι πάνω στον πλανήτη εμφανίστηκαν κι άλλοι λαοί. Ναι, βεβαίως, εμφανίστηκαν λαοί. Προσέξτε, φίλοι μου, μιλάμε για λαούς, φάρες, ράτσες. Η ειδοποιός διάφορα όμως είναι μεταξύ Έθνους και λαού. Αντιλαμβάνεστε σαφώς την διαφορά των εννοιών.

Οι λαοί που εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν, δεν άφησαν ίχνη και παρακαταθήκες σαν του Έλληνα. Η οποία ιστορία τους και υπολείμματα, ωχριούν απέναντι στο πνεύμα που κυριάρχησε στον πλανήτη. Ίσως κάποιος να με κατηγορήσει για σωβινισμό, αλλά για κάθε ερώτηση - αντίρρηση, υπάρχουν πολλαπλές έγκυρες και εκτυφλωτικές, αποστομωτικές απαντήσεις.

Παντού στον πλανήτη, σε θάλασσες και στεριές, τα πάντα φωνάζουν για την Ελληνική παρουσία. Ο Ελλαδικός χώρος ήταν πολύ μικρός για τον ανήσυχο κάτοικο που έψαχνε όχι μόνον πέρα από τη θάλασσα μακριά, αλλά και ψηλά. Τα μέχρι σήμερα αρχαιολογικά ευρήματα στην Β. και Ν. Αμερική, Ευρώπη σ’ όλην την έκταση της, Σιβηρία και Άπω Ανατολή, Κίνα και Ειρηνικό ωκεανό, είναι τα ελάχιστα που αναδύθηκαν, διότι τα ακόμη σπουδαιότερα , μένουν κρυμμένα σε βαθιές κατακόμβες.

Όλες οι επιστήμες έχουν Ελληνικά ονόματα, όπως και οι εφευρέσεις που στηρίζουν και προωθούν την σημερινή ανάπτυξη.

Αυτό, λοιπόν, το Έθνος, των εξερευνητών θαλασσοπόρων, των ποιητών και τραγωδών, φιλοσόφων, αστρονόμων, μαθηματικών, εφευρετών, ημίθεων, ηρώων και εραστών της κοσμοθεώρησης που ανυψώνει το πνεύμα σε ύψος δυσθεώρητο, επόμενο ήταν να προκαλεί τους άξεστους, βαρβάρους, αιμοσταγείς λαούς, που πέρασαν και χάθηκαν.

Όμως πρέπει να σχολιάσουμε αυτές τις χιλιόχρονες επιθέσεις από σκοτεινές κοινωνίες. Οι  εναπομείναντες Άτλαντες, διασκορπίστηκαν και καλυμμένοι με δόλια μέσα, δεν έπαψαν να διεκδικούν την κυριαρχία του πλανήτη. Έτσι φθάνουμε στο σήμερα, με όλα όσα συμβαίνουν ανά την υφήλιο και κυρίως μέσα στην μικρή πατρίδα μας.

Οι εχθροί είναι διαχρονικοί και επίμονοι. Η μόνη τους ικανότητα, οι τρόποι που μεταχειρίζονται για να μας εξαφανίσουν. Ζούμε την κορύφωση αυτών των επιθέσεων, με την χρήση των πολιτικών μέσων και της τεχνολογίας της ελεγχόμενης πληροφορίας και ενημέρωσης. Και πέσαμε στην παγίδα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, είμαστε η στρέβλωση της αλήθειας. Θεοποιήσαμε πολιτικούς και κόμματα με σκοτεινό παρελθόν. Επιρρεπείς στα γλυκά ψέματα, αντιμετωπίζουμε την πικρή αλήθεια με εχθρότητα, αν όχι με μισό μάτι.

Το πολιτικό φάσμα δεν έχει το παραμικρό ελληνικό στοιχείο. Ξενοκίνητοι και ξενόδουλοι άνθρωποι, συμφεροντολόγοι, απάτριδες, επιμένουν να κυβερνούν, επιτείνοντας βάρη, ανασφάλεια και θάνατο τελικά στο Έθνος μας. Δεν θα παραλείψουμε βέβαια, και την καινοφανή θρησκεία που στήθηκε και επιβλήθηκε δια πυρός και σιδήρου, στον ανήσυχο, ερευνητικό ελληνικό πνεύμα, που πάντα ψάχνει για απαντήσεις ουσίας.

Το ταξίδι αυτό πάντα θα έχει σχέση με την ιστορία.  Ο σημερινός Έλληνας είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας.  Συμπληγάδες, σειρήνες, Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες, ζουν και σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όμως ο ήρωας μας κατάφερε και γύρισε στην Ιθάκη, με τα επακόλουθα και τις εκκαθαρίσεις.

Ψάχνουμε την Ιθάκη μας;; Την θέλουμε σε υπερθετικό βαθμό και δεν θα παραιτηθούμε;; Θα

παλέψουμε με θεούς και δαίμονες για την επιτυχή, ευτυχή κατάληξη;; Τι λέει η ελληνική ψυχή;;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, φυσικά. Η Ιθάκη μας, το αίσιο τέλος του ταξιδιού, η νίκη του Φωτός.

Όμως απαιτείται εγρήγορση. Ο εφησυχασμός είναι το όπλο των ατλάντων που ίσως επιζήσουν.

Χρήστος Κράγιας

 πηγη:   https://esykpdstereasellados.blogspot.com/2023/04/blog-post_564.html

 

 

 

 


 

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

Ε.ΣΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ: 10ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΣΑΛΩΝΩΝ 

ΤΗΛ 6909572908  & 2265028664

email esyamfisas@gmail.com 

ΣΕΛΙΔΑ Ε.ΣΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 

TWITTER ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ @esyamfissa1

 

 


ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ 6908674359

Saxonissolonypopsifiosboyleyths.blogspot.com

ΣΟΛΩΝ ΣΑΞΩΝΗΣ

 <ssaxonis68@gmail.com>

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια